God mat

Våra kockar tillagar maten i moderna och godkända lokaler. Med stöd av egenkontrollprogram kontrollerar vi hela processen från råvara, tillagning och varmhållning. Vi följer myndigheternas riktlinjer angående näringsinnehåll och hygiensäkerhet. 

Näringsrikt och gott
I första hand ska lunchen vara god och näringsrik. Men det handlar inte bara om maten. En måltid är en upplevelse där flera delar påverkar helheten

  • Hur maten presenteras och ser ut
     
  • Hur den smakar
     
  • Restaurangens miljö
     
  • Bemötande och närvaro av vuxna i skolrestaurangen
     
  • Ljudnivå och kötid i restaurangen
     
  • Social samvaro

Matkvalitet och hälsa
Vi gör maten av naturliga och näringsrika råvaror utan onödiga tillsatser. T.e.x. potatismoset gör vi  på potatis som blandas med färsk mjölk och smör. Vi väljer noggrant våra leverantörer och ställer höga krav på inköpta produkter, inga onödiga tillsatser. 
Menyerna består av varierande mat med mycket grönsaker och serveras med ett brett salladsbord.
Menyerna beaktar säsong, årstid och högtider